Missä ja miksi prosessivalvontakameroita käytetään?
Sekä tuotannollisissa että palveluprosesseissa valvontakameroilla voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä, parantaa turvallisuutta, laatua ja tehostaa toimintaa. Pari esimerkkiä kameroiden tarjoamista hyödyistä.
Asiakas A:n tarina
Asiakas A:lla oli ongelma. Heidän pituusleikkurinsa ei toiminut kunnolla ja siitä syystä tuhoutui kymmenillä tuhansilla euroilla tuotantoa. Pituusleikkurin virhe ilmeni vain silloin tällöin ja vikaa ei onnistuttu paikallistamaan. Samaisella asiakkaalla oli harmeja myös toisen koneensa kanssa, jota korjattiin kymmenillä tuhansilla euroilla turhaan syystä, että luultiin vian olevan jossain muualla, missä se oli.
Asiakas B:n tarina
Asiakas B operoi kemikaalien varastoinnin parissa. Kemikaalit varastoidaan säiliöihin, joita joudutaan kylminä vuodenaikoina lämmittämään. Alueen lämpölaitoksessa ei ollut kameroita vaan luotettiin siihen, että kaikki pelaa. Yhtenä päivänä kattilalaitoksen yhden pumpun laakeri tuli tiensä päähän ja alkoi kuumeta voimakkaasti. Seurauksena syttyi tulipalo, joka saatiin onneksi melko pikaisesti sammutettua.
Valvonta
Prosessivalvontakameroita käytetään pysyvinä erilaisten laitteiden, kuljettimien, robottien, lastausalueiden, varastojen, tuotteen laadun yms. valvontaan. Tärkein tehtävä on tarjota työkalu siihen, että prosessi toimii oikein.
Myös kulkuporttien avaukseen käytetään kameroita. Kamera lukee ajoneuvon rekisterinumeron, vertaa sitä tietopankkiinsa ja avaa portin, mikäli rekisterinumero siihen oikeuttaa. Tätä valvontatyyppiä kutsutaan alue- tai kulunvalvonnaksi.
Vianhaku
Vianhakua varten vuokraamme TEKA MMSS-kamerasettiä, jonka käyttöönotto on tehty mahdollisimman helpoksi.
Vuokrattavaa kamerajärjestelmää voidaan myös käyttää silloin, kun asiakas harkitsee investointia kamerajärjestelmään ja haluaa tietää, mikä tulisi olla kokoonpano ja sijoituspaikat.
Osana automaatiota
Kaikissa teollisuuskäyttöön tarkoitetuissa kameroissa on hälytyssisääntulo. Kameraan voidaan tuoda I/O-tieto, joko kosketintietona tai muun anturin avulla.
Jos kamera on liitetty automaation hälytysjärjestelmään, voidaan häiriötilannetta tarkastella kameratallenteesta. Kameratallenteesta voidaan nähdä häiriön kehittyminen aina siihen hetkeen kun häiriöilmoitus on tullut.
Lisäksi kamera voidaan liittää esim. venttiilien, laakereiden, silmukoiden tai vaikka porttipuhelimien kanssa siten, että kuvaustila/hälytystila käynnistyy kameran saatua ”liipaisutiedon”.